{ "title": "Omuzda Kas Sıkışması", "image": "https://www.sikisma.gen.tr/images/omuzda-kas-sikismasi.jpg", "date": "19.01.2024 23:45:53", "author": "Mediha Özçay", "article": [ { "article": "
Omuzda Kas Sıkışması
Sinir sıkışması, sinir etrafındaki doku üzerinde çok fazla baskı oluşması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Omuzda kas sıkışmasının meydana gelmesinin sebebi ise; incinme ya da zarar görmüş kemiklerden kaynaklı olabilir. İncinmelere sebep olabilecek farklı birkaç durum vardır. Kemik ya da kıkırdak dokudaki zedelenmelerden kaynaklı, kaslarda ya da bağ dokuda bulunan zedelenmelerden kaynaklı olabilir. Omuzda kas sıkışması kalıcı hasarlara yol açmaz.

Omuzda Kas Sıkışması Belirtileri Nelerdir?

Hastaların kas sıkışmasında yaşadığı birkaç klasik belirti bulunmaktadır:
Omuzda Kas Sıkışması Neden Olur?

Sinir (Kas) sıkışmasına yol açabilecek farklı sebepler bulunmaktadır. Bunlardan birkaçını açıklayalım:
Omuzda Kas Sıkışması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doktor başvurusu sonrası tıbbi geçmişiniz ve size bu rahatsızlığa iten aktiviteler öncelikli olarak araştırılır ve bu durumun başka sebepleri olup olmadığını araştırmak için MR ve bazı kan testlerine başvurulur. Sinir sıkışması tanısı konulduktan sonra ağrıları azaltmak için bazı egzersizler yapılması önerilir. Egzersizler sinirin şişmiş olması ya da zarar görmüş olması durumlarında çok daha etkilidir. Bunlardan birkaçı çene uzatma, omuz silkme, bank hareketidir. Çene uzatma; çenenizi göğse ve sağ alta doğru yavaş bir şekilde hareket ettirdikten sonra en fazla 15 saniye bu şekilde kalın. Daha sonra rahatlayıp aynı hareketi sol kısma da uygulayın. 5'er kez tekrarlanmasında fayda vardır. Bu işlemi takiben kollarınızı aşağıya sarkıtın ve omuzlarınızı çenenize doğru yaklaştırın. 15 seferlik setler halinde yapmanız uygundur ve yine bu hareketide takiben bank hareketini de yapmaktır. Vücuda zarar gelmemesi için ağırlığınızı bir süpürge sapına vererek yere uzanıp süpürge sapını omuz hizasında tutup kollarınız düz bir şekilde durana kadar yukarı itin. Bu hareketi 15 kere tekrarlayabilirsiniz. Sinir sıkışmasının tıbbi tedavisinde ise iltihap sökücü ilaçlar kullanılır. Sebebi ise sinir etrafındaki şişkinliği azaltmaktır. Eğer ağrı çok fazla ise bölgeye enjeksiyon ile müdahale edilebilir. Omuzda Kas Sıkışması uzun süre iyileşmemesi durumunda ameliyat gerekebilir.
" } ] }